Jak zaujmout životopisem lodní společnost?

jak napsat správně CV, životopis v cizím jazyce

Název dokumentu: Usnadněte personalistům práci při pozdějším dohledání životopisu a zvolte jasně identifikovatelný název, kupříkladu CV_Petr_Stoklasa.doc.
Řada uchazečů pojmenovává dokumenty třeba názvem firmy, pro kterou je životopis určen, ale je třeba si uvědomit, že tak může učinit více uchazečů a pro personalisty je takový dokument těžko identifikovatelný.

Základní a kontaktní údaje: Uveďte své celé jméno, bydliště, číslo telefonu a e-mailovou adresu.
Datum narození, rodinný stav ani počet dětí není potřeba zmiňovat. Tyto informace nejsou pro výkon práce důležité.

Vzdělání: Uveďte veškeré dosažené a absolvované vzdělání, včetně doplňkového vzdělání a kurzů. Vždy uveďte dobu studia od do, název školy a absolvovaný obor. Postupujte od posledního vzdělání až ke střednímu vzdělání či učebnímu oboru. Pokud máte výuční list či maturitní vysvědčení, není potřeba uvádět základní vzdělání.
U doplňkového vzdělání stačí uvést ta, která se vztahují k pozici, o níž se ucházíte. Pokud se například hlásíte na pozici v cestovním ruchu a absolvovali jste kurz turistického průvodce, je dobré ho do životopisu zahrnout. Kurz paličkování si nechte v záloze pro jinou příležitost.

Pracovní zkušenosti: Také zde platí začít od současného zaměstnání a postupovat zpět do historie. Vždy uveďte roky, případně měsíce, kdy jste v dané společnosti pracovali, název firmy a název pracovní pozice. Užitečné je stručně v bodech uvést i pracovní náplň a zodpovědnost, kterou jste měli. Zmiňte se i o důležitých dosažených výsledcích a úspěších. Nebuďte přehnaně skromní, mezi uchazeči je třeba vyniknout a zaujmout.

Znalosti: Uveďte všechny jazyky, které ovládáte, a pokročilost. Nezapomeňte při tom ani na mateřský jazyk!
Uveďte všechny programy, v nichž jste schopen pracovat a doplňte na jaké úrovni.
Nezapomeňte na výčet veškerých ostatních znalostí, které se pro danou práci hodí. Mohly by vás odlišit od ostatních uchazečů.

Zájmy: Zvažte, co o sobě chcete potencionálnímu zaměstnavateli sdělit. Opět se zamyslete, co je pro něho zajímavé, co je vhodné a co může dokreslit vaši osobnost a schopnosti.

Aktuality

Říční lodní sezóna 2021 zimní sezóna
Zimní sezóna na říčních lodích se blíží. Pokud máte zájem o práci na říčních výletních lodích, tak se neváhejte registrovat. Nástup od 22.11.2021. V případě zájmu pište. Těšíme se na Vás.

Buďte s námi v kontaktu.
...... a dostávejte informace o pracovních nabídkách jako první. Chcete-li být v každodenním kontaktu a vědět co se chystá, staňte se našimi fanoušky na facebooku nebo twitteru. Přihlašte se jako fanoušci a dostávejte obsah, který nikde jinde nenajdete.